Mini poppisar

Minipoppisarna Alma och Emils blogg

fredag, december 12, 2008

Lucia på dagis!

Idag var det luciatåg på dagis. Tåget skulle vara utomhus enligt plan men regnet öste vackert , vinterlikt ner i Täby och föreställninegn flyttades inomhus.

Alma skulle absolut vara tärna i år, men som tidigare år tänkte mamma att det nog var bäst o packa ner luciakronan trots allt. Och när luciatåget kom in var där självklart en lucia mer och en tärna mindre än planerat.

Alma hade även dagen innan sagt till mamma att hon ville sjunga solo. Och när mamma frågade om hon sagt det till någon fröken så hade hon inte det. Men kaxiga lilla tjejen sa till fröken att hon visst ville sjunga solo och första övningen skedde på genrepet på morgonen. Och tror ni inte lilla lucian Alma står med händerna knäppta framför magen som en riktig operasångare och sjunger högt och tydligt 'Gläns över sjö o strand'. En inte helt vanlig jullåt för en 5 åring.

Mamma var mycket stolt. Alla andra mammor och pappor var imponerad att hon ens vågade. Tyvärr fick man inte knäppa med blixt för att barnen inte skulle bli störda så det blev ingen bra bild. På slutet fick man knäppa lite med blixt.

Emil däremot hade lovat att han i år skulle sjunga o stå långt fram. Han sjöng visserligen men stog på sedvanlig plats så nära en fröken man bara kan och så långt bak också. (o peta näsan mellan låtarna)
Efteråt frågade jag Emil om det var kul o gå i luciatåget, då svarade han argt:
'Men mamma vi har inte ÅKT nåt tåg än!'






2 Comments:

  • At 09:27, Blogger sirkku said…

    Oj vad fin Alma-Lucia och Emil-tomte!!!! och
    att Alma sjöng solo.

     
  • At 13:10, Anonymous Anonym said…

    Heja Alma och Emil! Verkar ha varit världens bästa lussetåg. Kram, U

     

Skicka en kommentar

<< Home